2016-05-09

DASTAMENA LANTZEN/ TRABAJANDO EL GUSTO


Zentzumenen bidez, gure ingurunean gertatzen dena ezagutu dezakegu. Haiei esker, inguratzen gaituzten objektuak eta hauen ezaugarriak ezagutu ditzakegu.
Dastamenaren bitartez, zapore ezberdinak identifikatzen ditugu: gazia, gozoa, mingotsa eta garratza. Haur Eskolan, dastamena landu dugu jaki ezberdinak dastatuz: meloia, platanoa, pinaburua, erregaliza, txokolatea, ozpina, gazta, eztia, limoiak,etab. Ume bakoitzak modu ezberdin batean erreakzionatu du zapore ezberdinak dastatzeko garaian.

 

Los sentidos nos sirven para conocer lo que sucede a nuestro alrededor. Gracias a ellos podemos saber cómo son los objetos que nos rodean, dónde y cómo están.
Mediante el gusto conocemos los diferentes sabores: salado, dulce, amargo y ácido. En la Escuela Infantil hemos trabajado el gusto probando diferentes alimentos: piña, melón, plátano, limón, regaliz, chocolate, vinagre, patatas,etc. Cada niño/a ha reaccionado de diferente manera a los distintos sabores.