2018-05-27

"EL BORDÓN" HESTEBETE ARTISAUETARA BISITA / VISITA A LOS EMBUTIDOS ARTESANOS "EL BORDÓN "

LH6. mailan makinak eta industrializazioa gaia landu ondoren, ostiralean "Bordón" artisau hestebete konpainia bisitatzeko aukera izan genuen eta bertako produkzio prozesua lehenengo eskutik ezagutzekoa. Bertan izandakook garai berrietara egokitu arren, oraindik ere nortasuna mantentzen jarraitu nahi dutela, eta beraz, jarduera erabat modu tradizionalean garatzen jarraitzen dutela egiaztatu genuen. Hamaiketako erakargarri bat eskeini ziguten eta baiezta dezakegu dastatutako hestebete haietan nabaria zela denbora, dedikazioa eta maitasuna erabiliz eginak izan zirela.

Tras trabajar el tema de las máquinas y la industrialización en LH6, el viernes tuvimos la oportunidad de visitar la empresa de embutidos artesanos "El Bordón" y conocer de primera mano su proceso de producción. Pudimos verificar que aunque se adaptan a los nuevos tiempos, siguen queriendo mantener su identidad, por lo que siguen desarollando su actividad de forma tradicional y totalmente artesanal. Los que tuvimos la suerte de degustar el almuerzo con el que nos deleitaron damos fe de que se nota que estos embutidos han sido realizados con tiempo, dedicación y cariño.